O našem rodinném vinařství

 

Rodinné vinařství Hřebačka bylo založeno roku 2001 ve městě Podivín, který se nachází mezi vinařskými velmocemi, jako jsou Velké Bílovice, Velké Pavlovice a Valtice.

Chtěli jsme navázat na tradici našich předků, kteří se vinařením v minulosti dlouhé generace zabývali.  Vše začalo výsadbou vlastního vinohradu v našem městě Podivín. Najdete ho za židovským kostelem – na trati Kopce. V Podivíně se daří vinohradu ve vybraných. V malém sklípku jsme začali vytvářet náš sen o kvalitním víně.

Postupem času jsme se rozrostli a nyní ve vinici pěstujeme široký sortiment odrůd bílých i červených vín. Mezi pěstované odrůdy patří např. Müller Thurgau, Chardonnay, Muškát Moravský, Sauvignon, Svatovavřinecké, Dornfelder, Cabernet Sauvignon, Merlot, Neronet a další. Standardně tyto hrozny dosahují při sběru cukernato ti od 19° do 25°NM. Kromě našich vinic využíváme pro výrobu vybraných, speciálně značených, vín i úzký okruh prověřených dodavatelů hroznů. Díky tomu jsme schopni zajímavě zpestřovat nabídku našich vín a můžeme s klidným srdcem říct, že máme jen VÍNA Z JIŽNÍ MORAVY.

Za dobu již 18 let jsme se přesunuli do většího moderního vinařství. Máme větší produkci vína  cca desettisíc litrů, ale k vínu máme pořád osobitý přístup. Chceme, aby každé víno, každá šarže, každá láhev nesla náš rukopis. Není pro nás prioritní, aby byla vína zatříděna jako pozdní sběr, výběr z hroznů atd. Důležité pro nás je a bude, abyste si jeho vůni, chuť a celkový dojem po otevření láhve dlouho pamatovali a rádi se k našim vínům vraceli.

Technologii výroby vína vždy volíme tak, abychom nepoškodili odrůdovost vína a jeho charakteristické vlastnosti, vyplývající z podmínek našeho vinařského kraje. Každá odrůda je specifická, každý rok je jiný… Vždy se snažíme při výrobě vína vhodně kombinovat znalosti a zkušenosti našich předků s výrobními postupy, které nám nabízí dnešní moderní technologie.

 Našim cílem je nabídnout příznivcům kvalitních moravských vín
víno od menšího vinaře, ke kterému si vytvoří osobní vztah a ztotožní se
s jeho myšlenkou a filozofií výroby vína. Zakládáme si na poctivé práci,
která nás dovedla od malého „demižónku“ na začátku, až
po výrobu cca osm tisíc litrů kvalitního a chutného vína ročně.”

Vinařství založil Svatopluk Hřebačka
se svými dvěma syny Svatoplukem a Tomášem
  

 

Členové rodinného vinařství

PhDr. Ing. Mgr. Bc. Svatopluk Hřebačka MBA

Majitel

Tomáš Hřebačka

Marketing a management

Ing. Svatopluk Hřebačka mladší

Technolog vinařství

Svatopluk Hřebačka nejmladší

Nová generace